Potek programa

11.10.2022 | 18:00 | WELCOME EVENT

Business Gladiator se začne z dogodkom, kjer bodo vsi, ki izpolnjujejo kriterije po pregledu komisije povabljeni, da se predstavijo s 3 minutnim »pitchem« pred komisijo. Na dogodku bodo udeleženci podrobneje izvedeli kaj jih časa v nadaljnjih tednih in kako se pripravijo na prihajajoče delavnice.

13.10.2022 | 17:00 | BUSINESS NETWORKING

Z nami bo strokovnjak za poslovno mreženje in lastnik licence Superbrands Slovenija, ki nam bo pomagal pri razvoju svoje blagovne znamke in z nami delal na področju mreženja, kjer se bomo naučili s kom in kako splesti močne vezi.

20.10.2022 | 17:00 | business MODEL CANVAS

Izjemnega pomena pri hitrem in uspešnem zagonu podjetja bo dober poslovni načrt. V svetu zagonskega podjetništva se načrt strne v okvir, ki ga poimenujemo »business model canvas«. Nedvomno gre za delavnico, ki vam bo odprla povsem nova obzorja pri načrtovanju uspešnega poslovnega modela in pomagala pri uspešnem nadaljevanju podjetniške poti.

3.11.2022 | 17:00 | PRODUKTNA IN CENOVNA POLITIKA

Predsednica kluba Poslovni angeli Slovenije je mentor, ki vsako leto pomaga številnim podjetjem, da prodrejo uspešno na trg. Sodelovala je tudi pri zgodbah, kot so »Mali junaki« ipd. Vsako leto poskrbi za številne investicije v startup podjetja in bo odličen sogovornik, ki vam bo lahko pomagal razdelati vaš poslovni načrt na področju organizacije procesov, produktov in cenovne politike.

10.11.2022 | 17:00 | STARTUP MARKETING

Vrhunski strokovnjak na področju marketinga bo poskusil v strnjeni delavnici pokriti več področij trženja, ki so nujna in neobhodna za uspešno poslovanje in dostop do vaših strank. Na delavnici se boste lotili področij, ki vas najbolj pestijo in bo tovrstno znanje vaša nova energija pri doseganju vaših ciljev.

17.11.2022 | 17:00 | ŠTARTAJ USPEŠNO PODJETJE

Predavatelj iz sklada tveganega kapitala Silicon Gardens nam bo predstavil različne poti in usmeritve do uspešnega podjetniškega udejstvovanja. V kolikor vam manjka kanček motivacije ali pa ste se zaplezali boste na delavnici vsekakor našli veliko materiala, ki vam bo pomagal korakati naprej. Hkrati se boste naučili, kako se pripraviti na investicijo, ki vas lahko izstreli na trg.

24.11.2022 | 17:00 | JAVNO NASTOPANJE

Javno nastopanje je nekaterim prirojeno, nekaterim pač ne, a vsekakor je področje, kjer je potrebnega veliko treninga in vaje. Ker vas na zaključni prireditvi čaka javni nastop pred več sto ljudmi v živo ter pred tistimi, ki bodo spremljali online in seveda pred različnimi investitorji, komisijo, novinarji, TV kamerami, bo nekaj vaje vsekakor dobrodošle. Na delavnici boste iz sebe spustili tigra. Naučili se boste kako biti prepričljiv ter z nastopom pustiti navzoče brez sape.

30.11.2022| 18:00 | PROMOCIJA FINALISTOV

Teden dni pred samim finalom bo čas, ko je treba izpostaviti najboljše podjetniške ekipe, ki bodo nastopili pred velikim občinstvom v finalu. Finaliste bo izbrala komisija, glasove pa bodo lahko prispevali tudi sledilci na socialnih omrežjih.

7.12.2022 | 18:00 | GRAND FINALE BUSINESS GLADIATOR

Zaključna prireditev programa Business Gladiator pred publiko, TV ekipami, novinarji, investitorji, komisijo in svojimi bližnjimi bo postregla z nastopi finalistov programa, ki bodo predstavili svoja podjetja, produkte, storitve in vizijo. Zaključni dogodek bo navdušil z zanimivim voditeljem in atraktivnimi gosti ter noro dobrimi glasbenimi točkami.

o programu

Business Gladiator je podjetniški program, ki je prvič organiziran leta 2021. Zasnoval ga je Marko Vukobrat po vzoru različnih uspešnih tujih in domačih podjetniških izzivov, ki uspešno pomagajo mladim podjetjem (in tistim, ki to še niso), da živijo svoje podjetniške sanje ter se ob pomoči mentorjev in drugih organizacij izstrelijo na trg.

Program je sestavljen iz več različnih dogodkov in delavnic, ki so tako kot celoten program za udeležence brezplačni. Različni strokovnjaki in mentorji pomagajo podjetnikom razviti ves potencial in omogočiti hiter razvoj ideje ter izjemno rast poslovanja. Prva izvedba programa se je zaključila z gala prireditvijo »Grand finale Business Gladiator« prvo sredo v decembru 2021 v Novem mestu. Finalisti so se predstavili pred komisijo, investitorji, poslovnimi angeli in drugimi.

Tekom programa so udeleženci pod budnim očesom mentorjev iz Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, ki deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto razvili več uspešnih podjetniških zgodb, ki se uspešno nadaljujejo in prodirajo na različne trge. Mentorsko ekipo sestavljajo:

Marko Vukobrat, vodja progama Business Gladiator

Franci Bratkovič

Simon Jeraj

Aleksej Metelko

Anja Jakše

Janez Gorenc